Arama
Arama Sonuçları
Dijital Satın Alma Platformu, 10 Bin Tedarikçiye Ulaşarak Şirketlerin İş Süreçlerini Dönüştürüyor
Şirketlerin satın alma sürecini dijitalleştirerek yapay zeka sayesinde onlara hız, şeffaflık ve tasarruf imkanı sağlayan PeraPole, Türkiye'nin önde gelen firmalarının da aralarında bulunduğu işletmeler ile konusunda uzman binlerce tedarikçiyi bir araya getiriyor
Yılın mesleği dolandırıcılık uzmanlığı
LinkedIn tarafından yapılan araştırmayla Türkiye’de bu yılın yükselecek meslekleri belirlendi. Listenin başında ‘dolandırıcılık uzmanlığı’ var.
Kastamonu, çizgi film oldu
Bir sosyal medya kullanıcısının; yapay zekayla illerin çizgi film posterlerini hazırlaması gündem oldu. Multirazen isimli hesap; aralarında Kastamonu’nun da olduğu illerin ‘Çizgi Film Posterlerini’ hazırladı. Çankırı, Karabük, Sinop, Çorum gibi komşu illerimizin de bulunduğu proje; sosyal medyada gündem oldu.
Müslüm Gürses Kastamonulu oldu!
Hayranlarının "Müslüm Baba" adını taktığı, arabesk müziğin efsane isimlerinden Müslüm Gürses Kastamonulu oldu.
Yılın Ahisi Kastamonulu Ferhat ustaya, plaket töreni
Kastamonu Ağaç İşleri İmal ve Satıcıları Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanlığınca Yönetim ve Denetim Kurulu adına Cem Sultan Bedestanı Restaurant Salonu’nda ilimizden seçilen Yılın Ahisine Plaket töreni ve Odanın çalışmaları ile ilgili toplantı düzenlendi.
İnstagram’a yapay zeka!
İnstagram iki yeni özelliğini duyurdu. Restyle ve Backdrop adındaki yeni uygulamalar sayesinde yapaya zeka, görselleri düzenleme ve çıkartma oluşturma üzerine kullanılacak.
Kastamonu için 'çılgın' öneri
Kastamonu eski Belediye Meclis Üyesi Yeşilay KAstamonu Şube Başkanı Mimar İzzet Serhat Köylü'nün paylaşımı dikkat çekti. Köylü yapay zeka ile oluşturulan ve çay boyunu anımsatan resmi; "Budamış-Dereköy Hattı. Bir fikir olsun" ifadeleriyle paylaştı.
Kastamonu’ya yeni isim
Her geçen gün ilerlemekte olan yapay zeka sınırı aşmaya devam ediyor. Yapay zeka şehirleri, ülkeleri kadın- erkek profilinde resmediyor. Şimdi ise yapay zeka Karadeniz'de bulunan Zonguldak, Bartın, Karabük, Kastamonu illerinin yeni isimlerini belirledi.
Robot yarışmasında Kastamonu rüzgarı
15. Uluslararası Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Robot Yarışması, Bursa'da yapıldı.
Ünlü şirket patentini aldı! İşte yapay zekalı…
Yapay zekalı robot, yapay zekalı süpürge derken yapay zekanın girmediği alan neredeyse kalmadı! Şimdi de teknoloji gündemine tam da bu konuyla ilgili tuhaf bir haber daha düştü... O habere göre ABD'li ünlü şirket Microsoft, sensörlerle donatılan yapay zeka destekli bir sırt çantasının patentini aldı.
Bu KOZALAK'lar konuşuyor...
Enerjisa Enerji destekleyicisi olduğu girişimlerden biri olan orman yangın erken tespit sistemi 'KOZALAK' ile orman arazilerindeki yangınlarının erken tespiti hedefliyor. İlk olarak Muğla Orman Bölge Müdürlüğü sınırları içerisinde pilot olarak uygulanmaya başlayan KOZALAK yangın erken tespit sistemi sayesinde on binlerce metrekarelik bölge olası yangınlara karşın korunacak.
Ucuz Fiyata Ekran Kartlı Fiziksel Sunucu Kiralama
Dijital dünyanın hızla geliştiği günümüzde, özellikle yoğun işlem gücü gerektiren projeler için doğru sunucu seçimi büyük önem taşır.
Erdoğan'dan ‘sivil anayasa’ çağrısı…
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “85 milyonun tamamının sahipleneceği ve 'İşte benim Anayasam' diyerek baş tacı edeceği bir metni artık milletin takdirine sunmamız gerekiyor" dedi.
Yapay zeka robotlarının siyasi görüşleri var
Dijital gelişmelerle ilgili araştırmalar yapan bilim insanları, yapay zeka sohbet robotlarının temellerini oluşturan dil modellerinin (LM) politik görüşleri olduğunu ortaya çıkardı.
Bu teknoloji çok konuşulacak! Tüm internet ‘beyninin içinde’
Delhi doğumlu MIT öğrencisi tarafından icat edilen cihaz, düşünce gücüyle internette gezinebilmenizi ve bu sayede size sorulan her soruya doğru bir şekilde cevap vermenizi sağlıyor.
Dijital Öğretmenler Projesi’nin yeni dönem başvuruları devam ediyor
İlkokul ve ortaokul öğretmenlerinin dijital okuryazarlık becerileri edinmelerini hedefleyen Dijital Öğretmenler projesinde 2023 sonbahar eğitim dönemi için başvurular devam ediyor.
İnsansı robotlar neden kadın? Siri ve Google Asistan neden kadın?
Günümüzde yapay zeka giderek yaygınlaşırken, yapay zeka ürünü olan robotların çoğunun neden kadın görüntüsünde üretildiği merak ediliyor.
Tehlike artıyor! popüler uygulamalar siber saldırıların hedefinde
Sundukları olanaklarla kısa sürede milyonlarca kişiye ulaşan teknolojik çözümler, karşı karşıya kaldıkları zafiyetler nedeniyle kullanıcıları için riskleri de beraberinde getiriyor.
Bakan Şimşek duyurdu: Yapay zeka kullanarak tespit etmeye başladık
Hazine ve Maliye Bakanlığı, vergi kayıp ve kaçağını önlemek için sektörleri radarına aldı. Bakanlık, tespit için yapay zekayı da etkin olarak kullanıyor.
"Yapay zeka kullanarak tespit etmeye başladık"
Hazine ve Maliye Bakanlığı, vergi kayıp ve kaçağını önlemek için sektörleri radarına aldı. Bakanlık, tespit için yapay zekayı da etkin olarak kullanıyor.
Bakmaz, geleceğin mesleklerini sıraladı: "Entegre olunması lazım"
Bahçeşehir Koleji Kuzeykent Kampüs Müdürü ve Kurucu Temsilcisi İsmail Bakmaz, geleceğin meslekleri hakkında konuştu. Bakmaz, açıklamasında; "Gelecekte, yapay zeka mühendisliği, yazılım mühendisliği ve dijital oyun tasarımı meslekleri ön plana çıkıyor. Hatta Yazılım Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliğini geride bırakıyor" dedi.
"Eğitimde dünya markası olmaya devam edeceğiz"
2023-2024 eğitim öğretim yılının başlamasına sayılı günler kala Bahçeşehir Koleji yeni eğitim dönemi ile ilgili bilgilendirmelerde bulunduğu bir basın toplantısı düzenledi. Bahçeşehir Koleji Kuzeykent Kampüsü'nde düzenlenen basın toplantısında konuşan Bahçeşehir Koleji Kuzeykent Kampüs Müdürü ve Kurucu Temsilcisi İsmail Bakmaz; "Eğitim bir ekip işidir. Bizler geleceğe dair içimizdeki umutla ve yeni nesle duyduğumuz güvenle 2023/2024 eğitim öğretim yılında da 65 il, 160 kampüs ile eğitimde bir dünya markası olmaya devam edeceğiz" dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sesini taklit ederek dolandırmaya çalıştı
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sesini kullanarak dolandırıcılık yapmaya çalışan şüpheli Fatih Emre H. tutuklandı.
Üst düzey soygun: Yakalandı
Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sesini yapay zekayla taklit ederek iş insanları ve üst düzey kamu yöneticilerini dolandırmaya çalışan kişiyi yakalattı.